Gratis doneren door het kopen voor de club

Op onze site hebben wij meerdere posts besteed aan affiliate marketing. Lees hoe donateurs gratis kunnen doneren aan jouw vereniging.

5 stappen voordat de kassa rinkelt

Er zijn maar 5 stappen nodig voordat ’t geld binnen komt.

Stap 1. Meld je aan bij een platform of direct bij de adverteeder(s).

Stap 2. Nu kun je advertenties (als affiliate) plaatsen op de site en geld gaan verdienen.

Stap 3. Communiceer nu naar de leden en verleid hen te kopen via de advertenties. Lees hieronder hoe!

Stap 4. Hierna moeten de bezoekers aan jouw site klikken op een advertentie en dan wat kopen op de site van de adverteerder.

Stap 5. De vereniging krijgt een percentage van het aankoopbedrag uitgekeerd door de adverteerder.

Conclusie: iemand die wat besteld via de advertentie op jouw site doneert een deel van het aankoopbedrag aan de vereniging. Zonder dat het aankoopbedrag daardoor hoger wordt. Dit is dus gratis doneren voor de donateur.

Een simpel voorbeeld

Jij plaatst een advertentie van BOL.COM op jouw site en een bezoeker van de website klikt op de advertentie en gaat automatisch naar BOL.COM.

Hierna koopt hij een laptop van €499,-. Nu betaalt BOL voor dit artikel 6% commissie uit aan de vereniging. Totaal €29,94! Dit is makkelijk verdiend.

De donateur doneert zo bijna €30 aan de vereniging zonder dat het hem iets extra’s kost. Want hij hoeft alleen maar via de advertentie op de site van de vereniging de aankoop bij BOL te doen.

Dit voorbeeld zal niet vaak voorkomen, maar reken zelf maar uit. Hoe vaak bestelt een gemiddeld gezin niet online?

Stel je nu eens voor dat je een tiental leden hebt die allemaal via de vereniging bij BOL kopen. Zij zouden dit anders ook doen, maar dan direct via www.bol.com en niet via de site van de vereniging.

Hoe verleid je de leden om te kopen?

De manier waarop de leden worden benaderd en welke boodschap wordt afgegeven is super belangrijk. Als je ook wilt weten hoe je de leden kunt verleiden om iets te kopen, lees dan onze blogpost over dit onderwerp. Neem de 7 stappen-methode in acht!

Het gebruik van een platform

Er zijn allerlei bedrijven die handig gebruik maken van de mogelijkheden van affiliate marketing. Ze bieden een platform waar adverteerders en publishers (affiliates) op zijn aangesloten en krijgen hiervoor een deel van de inkomsten.

Een vergelijking van de commissies

PlatformIngehouden
commissie
Doelshop25%
Ads to Sports50%
Kopen voor je club20%
Sponsorkliks25%

Deze bedrijven bieden een platform om toegang te krijgen tot vaak tientallen adverteerders. Van groot naar klein, van BOL.com tot een vage webshop waar je nog nooit eerder van hebt gehoord. Hier zal je uit jezelf ook nooit zou komen om wat te kopen.

Aanmelden is makkelijk, je hoeft er verder geen hele lastige technische integratie voor te doen met de website van de vereniging (of stichting…).

Zoals je ziet, draagt de vereniging dus een behoorlijk percentage af aan het platform om geld te kunnen inzamelen.

Als er via Ads to Sports via BOL iets wordt aangeschaft, dan krijgt de vereniging dus geen €30 maar €15. Scheelt dus erg veel.

Partnerprogramma’s waar je je direct kunt aanmelden

Als je een beetje handig bent met het inrichten van een website of wanneer je een webmaster hebt die de site beheert, dan kun je je direct aanmelden bij de adverteerder. Dit scheelt dus veel geld.

Hierna zal de adverteerder de site eerst beoordeelen. De adverteerder wil natuurlijk niet dat zijn merk wordt geassocieerd met sites waar vage inhoud op staat. Of bijvoorbeeld pornografische inhoud.

Hier een paar voorbeelden van partnerprogramma’s waar je je als affiliate (publisher) kunt aanmelden.

AdverteerderCategorie
Booking.comReizen
BOL.comBijna alles 🙂
NH HOTELSReizen
TUIReizen
WehkampKleding enzo
CoolblueElectronica
DrukwerkdealDrukwerk
ZooplusDieren
BookspotBoeken

NB: het is niet altijd een zekerheidje dat een adverteerder ook toestemt in het adverteren op jouw site. De kans is veel groter wanneer de site er professioneelen gestructureerd uitziet.

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je dat wij jouw helpen? Laat ons weten.