In 4 stappen geld besparen met Google

Google voor non-profit organisaties? Wel eens van gehoord? Wij pas recent. Je kunt de de complete office automatisering gratis regelen met Google. Hier gelden wel een aantal regels voor om misbruik te voorkomen. Lees hier hoe je waarschijnlijk veel kosten kunt besparen!

Wij hebben contact opgenomen en eens nagevraagd hoe dit nu zit en of ’t ook voor verenigingen van toepassing is. ’t goede nieuws is dat het inderdaad ook voor verenigingen beschikbaar is, waardoor de mogelijkheid ontstaat om gratis gebruik te maken van de producten van Google en om zo kosten te besparen. Wij kregen volgende vriendelijke bericht…

“Verenigingen komen in aanmerking voor Google for Non Profits wat een gratis oplossing is die wij aanbieden aan non profit organisaties.”

Wij hebben eens gekeken hoe dat nu werkt en welke obstakels er zijn.

Stap 1: aanmelden bij TechSoup

Ga naar de website van Techsoup. Beetje rare naam overigens. Op deze site moet je je aanmelden als vereniging. Je maakt een profiel aan en geeft aan welke activiteit bij de vereniging het beste past.

De vereniging moet verder voldoen aan volgende voorwaarden:

De vereniging staat te boek als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) of Sociaal Belang Behartigende Instellingen (SBBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Sportverenigingen, personeelsverenigingen en hobbyclubs zijn meestal geen ANBI. Deze instellingen kunnen misschien wel als sociaal belang behartigende instellingen (SBBI) worden beschouwd.

Stap 2: Techsoup check

Als je aan de voorwaarden voldoet ga je je aanmelden bij Techsoup. Best wat werk, want je moet wel wat bewijsstukken opleveren.

Er wordt gecontroleerd of de vereniging inderdaad in aanmerking komt en of alle informatie juist is doorgegeven. Van Techsoup krijg je vervolgens een validatie-token. Die ziet er ongeveer zo uit “123a4567@1b234c5de6789000”.

Stap 3. Aanmelden bij Google

Ga naar de site van Google voor no-profit organisaties en meld je aan. Nu moet je de token gebruiken die je van Techsoup hebt ontvangen. Easy peasy…

Stap 4. Aanvraag producten

Nu kun je de gratis producten aanvragen.

Volgende nu binnen handbereik.

“Verlaag uw IT-kosten en help medewerkers effectiever samen te werken Beheer uw eigen IT-systeem met gratis toegang tot Google Apps voor non-profitorganisaties.”

Wat kun je zoal krijgen..
Een onbeperkt aantal e-mailaccounts voor de medewerkers met de eigen domein.
Sla bestanden op in de cloud: 30 GB opslagruimte per account voor Gmail en Google Drive.
Werk in realtime samen met collega’s aan Google Documenten.
Beheer enquĂȘtes, trainingsopdrachten en aanmeldingen voor evenementen via Google Formulieren.
Organiseer afspraken en planningen in Google Agenda.
Beheer groepsdiscussies en distributielijsten via Google Discussiegroepen.
Houd videovergaderingen met maximaal vijftien deelnemers op uw desktop of mobiele apparaat.
Gratis ondersteuning, dag en nacht, via telefoon, chat en e-mail.
Werk online via elke gewenste moderne browser, zonder speciale hardware en zonder updates.
Beveiligde toegang tot uw gegevens vanaf mobiele apparaten.

Top wel ! Lijkt ons de moeite waard om eens in de duiken. Succes.